Vegansk höstgryta som värmer

Fick förfrågan att blogga på min väns nystartade blogg S M Ä R T F R I T T, vilket är en matblogg utan animaliska produkter.

Idag gjorde jag storkok av en höstgryta och delar gärna med mig av det receptet. Ursäkta för luddiga mått av ingredienser, jag följer inte recept utan experimenterar mest och då blir det lite som.

 

  • Några deciliter torra gröna/delikatesslinser
  • Färsk spenat, hackad två deciliter
  • Ett paket hackade tomater
  • Tre vitlöksklyftor
  • Två stycken stora Portobello-svampar
  • En vegetarisk buljongtärning (OBS! titta noga så inget köttextrakt gömmer sig i ingredienslistan) gärna utan jäst
  • Ett halvt stort paket Tofu
  • Herbamare örtsalt
  • Muskot
  • Kokosolja med eller utan smak
  • Tamarisoja
Skölj linserna och koka enligt anvisningarna på paketet. Samtidigt som linserna kokar så tillagar du resten av ingredienserna.
Pressa vitlöksklyftorna och stek i kokosolja, när de fått färg häll i svampen som är hackad i mindre bitar. Låt dessa puttra tillsammans med Tofun som också är hackad i mindre bitar, tillsammans med en skvätt soja. När tofun har fått färg och lite stekyta häll i spenaten som är hackad. Krydda med Herbamare och riven muskot, efter behag.

När detta fått puttra tills spenaten och svampen har mjuknat och krympt ihop häll i de hackade tomaterna. Sist lägger du i buljongtärningen och låter alla ingredienserna i pannan koka på låg värme och rör runt så buljongen blandas ut ordentligt.

Blanda sedan ihop önskad mängd kokade linser och gryta, perfekt som storkok!

Smaklig måltid folkens!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s